Υποβάθμιση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης

Υποβάθμιση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης

Αρ. Πρωτ. 436/12.10.2011

Προς Υπουργό:

- Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Σε διαρκή συρρίκνωση και υποβάθμιση οδηγείται το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της εργασιακής εφεδρείας, στην οποία φαίνεται ότι οδηγεί το νοσηλευτικό προσωπικό η Κυβέρνηση. Τη στιγμή που φαίνεται, ότι θα αυξηθούν τα κρούσματα παραβατικής συμπεριφοράς, οι νευροψυχολογικές παθήσεις και οι καταθλιπτικές συμπεριφορές, εξαιτίας της δυσχερούς  κατάστασης, ο χώρος της ψυχικής υγείας διέρχεται κρίση.

Δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν όλα αυτά τα φαινόμενα, με τη μείωση του προσωπικού και την περικοπή των θέσεων εργασίας. Εάν κλείσουν δομές του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου, θα οδηγηθούμε σε υποβάθμιση των υπηρεσιών ενός από τα σημαντικότερα νοσηλευτικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας γενικότερα. Είναι προφανές, ότι η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ οδηγεί στη δραστική συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, στον βωμό των επιταγών του Μνημονίου. Θύμα αυτών των περικοπών αποτελεί και η υγεία, η απαξίωση της οποίας είναι προφανής.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, έτσι ώστε να μην οδηγηθεί σε υποβάθμιση το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης;

Απάντηση Υπουργείου